Het laatste nieuws

Verbinding staat centraal bij warm netwerk ZP Raalte

Bestuur ZP Raalte

Na negen jaar uitgegroeid tot dé belangenbehartiger voor ZP’ers

Een paar ondernemers die op zoek zijn naar ontmoeten en verbinding. Zo is het begonnen. Bij Op1, boven de bibliotheek midden in Raalte. Zoals zo vaak ontstaat het idee bij de koffieautomaat. Inmiddels telt de ondernemersvereniging ZP Raalte bijna zestig leden en is het hard op weg naar het tweede lustrum. Onlangs is er een bestuurswisseling geweest. Hoog tijd voor een nadere kennismaking.

Vanessa Holtkuile (de Waarmakerij) en Jaap Profijt (Profijt adviseurs), voorzitter en penningmeester vanaf het eerste uur en beide ZP’er, zijn vorige maand afgetreden en blikken met plezier terug. “ZP’ers huurden flexplekken en hadden behoefte aan contact met andere ondernemers. Ze wilden sparren met elkaar, ervaringen uitwisselen, kennis delen. Zo is het idee ontstaan”, vertelt Vanessa. “Elkaar versterken en je als vereniging zichtbaar maken en opkomen voor de belangen van ZP’ers.”

Laagdrempelig

“Samen koers bepalen, samen onderwerpen voor de bijeenkomsten bepalen. Zo zijn we steeds gegroeid”, vult Jaap aan. “Onze vereniging heeft een informeel karakter, de bijeenkomsten zijn laagdrempelig en de leden voelen zich betrokken. Het is mooi om te zien dat we een heel gemêleerd gezelschap aan professionals hebben.”

Want als belangbehartiger heeft ZP Raalte de ZP’ers afgelopen jaren een gezicht gegeven en is het een belangrijke gesprekspartner geworden. ZP Raalte schuift aan bij het overleg met de gemeente Raalte voor verbetering van het ondernemersklimaat, bij het overleg met ZP Netwerken regio Zwolle en bij de provincie Overijssel. Trots vertellen Jaap en Vanessa dat ZP Raalte regelmatig wordt gevraagd mee te werken aan verschillende projecten, waarvan het Startersloket Raalte één van de grootste is. “Leden van ZP Raalte bemensen het startersloket en geven startende ondernemers een warm welkom. Ze verzorgen startersbijeenkomsten en ook een persoonlijk gesprek is mogelijk. Binnenkort kunnen starters elkaar weer ontmoeten bij het Starterscafé.”

Toekomst

Vol vertrouwen draagt Vanessa de voorzittershamer over aan Marian Ellenbroek (SchoeBroek advocaten & mediators) en Jaap de bankpas aan Erna Veldkamp (VERder Coaching). Zij zijn benoemd tot voorzitter en penningmeester. Samen met secretaris Judith Elissen (Social Media Salland) en vice-voorzitter Ron Hoogsteder (Hoogsteder Architecten) vormen ze het nieuwe bestuur van ZP Raalte.

Marian kijkt vooruit: “Ik heb ontzettend veel zin om dit werk voort te zetten en verder uit te bouwen. Er is een fantastische basis gelegd.” Ook Erna kijkt uit naar haar nieuwe rol: “ZP Raalte is een financieel gezonde vereniging. Komend jaar gaan we een dagje uit met de leden om het jubileum te vieren dat door corona een aantal jaar is uitgesteld.”

Social media leergang

Samenwerken, netwerken, inspireren, kennis delen zijn de centrale thema’s van de maandelijkse ZP bijeenkomsten. Marian vervolgt: “Voor 2022 staat er weer een gevarieerd programma klaar voor de leden. Bij een aantal bijeenkomsten werkt ZP Raalte samen met de gemeente en andere ondernemersverenigingen zoals de nieuwjaarsreceptie en het netwerkevent Ondernemer van Morgen. Naast de bijeenkomsten staat een leergang social media op het programma. Ondernemers kunnen tegen een kleine vergoeding deelnemen.”

Dit bericht verscheen ook op de website van Sallands Ondernemers Magazine.

Nieuwsbrief

Zipper geeft nieuws over ontwikkelingen en activiteiten van ZP Raalte. Tevens bevat het aankondigingen en interessante informatie voor zzp-ers.