Het laatste nieuws

Vacature medewerker Startersloket Raalte

Het startersloket Raalte heeft als doel om (pre-)startende ondernemers een vliegende start te geven door alle benodigde informatie over ondernemen in de gemeente Raalte duidelijk en overzichtelijk aan te bieden en startende ondernemers in contact te brengen met het ondernemersnetwerk in Raalte.

Wat doet de medewerker Startersloket

De werkzaamheden van de medewerker startersloket bestaan uit:

  • Bellen starters
  • Voeren van 1-op-1 startersgesprekken

Bellen starters

Elke maand krijgen we een lijst met starters van de gemeente die we bellen om te vragen of ze graag een startersgesprek willen of deel willen nemen aan de startersbijeenkomsten.

Startersgesprekken:

  • informatie delen over ondernemen in de gemeente Raalte
  • vragen en behoeften van de starter ophalen en daarop inspelen. Dit kan bestaan uit vragen beantwoorden, doorverwijzen naar informatiebron of partij en/of introduceren bij een ondernemersnetwerk.

Het loket werkt onafhankelijk en transparant is en zo stellen wij ons ook op in de gesprekken met de starters.

Verder bestaan de werkzaamheden uit:

  • follow up en bevestigen afspraken en vragen van de starter
  • het onderhouden van contact en het verstrekken van updates aan projectleider. (Voortgang en monitoring resultaten)
  • het bijwonen van het overleg met de projectgroep (1 x per kwartaal)

De medewerker Startersloket maakt onderdeel uit van het projectteam en legt verantwoording af aan de projectleider van het Startersloket.

Tijdsbesteding

Gemiddeld 2-4 uur per week. De medewerker plant zelf de startersgesprekken in met de (pre)starters.

Vergoeding

Het op weg helpen van startende ondernemers is deels maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dat is de reden dat we een uurtarief van € 50,- excl. BTW hanteren.

De medewerker Startersloket krijgt een vergoeding van € 50,- excl. BTW per gesprek. Facturering geschiedt 1 x per kwartaal achteraf.

Ben je al ruim 1 jaar ondernemer in de gemeente Raalte en lijkt het je leuk om startende ondernemers wegwijs te maken. Meld je dan nu aan via hallo@startersloketraalte.nl.

Voor meer informatie zie onze website www.startersloketraalte.nl.

Beschrijving startersloket

Het doel van het startersloket is startende ondernemers die zich inschrijven in de gemeente Raalte een vliegende start te geven. Dat doen we door een aanspreekpunt te zijn voor vragen, ondersteuning en netwerkmogelijkheden. Dit kan middels een telefonisch of persoonlijk gesprek. Maar ook via mailberichten of WhatsApp gaan.

De volgende stap is om de starters in contact te brengen met andere ondernemers in de gemeente Raalte en netwerkmogelijkheden te bieden. De locatie voor het gesprek vindt bij voorkeur plaats op het gemeentehuis, maar kan ook op locatie van de starters afhankelijk van de wens van de starter.

Het startersloket biedt een eerstelijns- en tweedelijns dienstverlening aan (pre)startende ondernemers namens de gemeente Raalte.

Eerstelijns via telefonische gesprekken. De starters wordt daarnaast op allerlei manieren geattendeerd contact op te nemen met het startersloket, veelal bij inschrijving bij de KvK.

De tweedelijns vindt plaats via een 1-op-1 kennismakingsgesprek en/of twee startersbijeenkomsten in een groepje van 4-6 personen, waarin het Business model Canvas wordt behandeld en de hulpvragen goed in beeld komen en worden verzameld.

Starterspakket

Het starterspakket is het laatste onderdeel van het startersloket dat door de gemeente in samenwerking met ZP Raalte wordt ontwikkeld. Het starterspakket is een welkomstinformatiepakket die de gemeente Raalte uitreikt aan alle Raalter ondernemers die zich inschrijven bij de KvK.

Projectteam Startersloket

Je maakt deel uit van een gezellig team met enthousiaste ondernemers die starters een warm welkom geven namens de gemeente Raalte. Het projectteam voor het startersloket werkt onder leiding van de projectleider starterloket en bestaat uit:

  • 3 medewerkers Startersloket
  • 2 trainers
  • 1 communicatiemedewerker

Nieuwsbrief

Zipper geeft nieuws over ontwikkelingen en activiteiten van ZP Raalte. Tevens bevat het aankondigingen en interessante informatie voor zzp-ers.