Het laatste nieuws

Terugblik ZP bijeenkomst ’t Natuurlijk Huus

natuurlijk-huus-zp-bijeenkomst-7a

Het was een mooie avond! Op 9 mei hebben wij een bezoek gebracht aan ’t Natuurlijk Huus.

Vanwege het weer werd samen fietsen samen carpoolen. Onze bikkel Jaap Profijt (Profijt Adviseurs) liet zich niet door een paar regendruppels weerhouden en kwam op de fiets.

Bij ’t Natuurlijk Huus werden we hartelijk ontvangen door Agnes Heethaar. Agnes vertelde over de achtergrond van de bouw van het huis en de vergader/cursusruimte en welke keuzes ze hebben gemaakt o.a. bij de gebruikte bouwmaterialen. Tijdens de rondleiding vertelde Agnes over de lopende projecten (aanleg voedselbos en permacultuur) en over de eetbare (on)kruiden die in je tuin groeien. Het was mooi om te zien hoe duurzaamheid en klimaat leeft onder de aanwezigen.

Agnes en Harrie Kiekebosch hebben hun droom van een natuurlijker leven waargemaakt en ’t Natuurlijk Huus is uitgegroeid tot een inspiratiecentrum voor natuurlijk en duurzaam leven. Regelmatig worden er workshops en lezingen gegeven.

“Bij elk groep die we ontvangen geeft het weer mooie uitwisselingen.
Over architectuur en of je huizen niet slimmer en gezonder kunt bouwen. Bijvoorbeeld door een koele kast in te bouwen waardoor je geen koelkast meer nodig hebt. Of standaard een overstek van het dak dat zonwering scheelt. En een overkapping waar je vaak buiten kunt zitten en in de winter je was kunt drogen zodat je geen wasdroger nodig hebt.
Maar ook over een doodskist gemaakt van schimmels, waarmee de kist al snel vergaard en ook de bodem nog eens extra voedt.
En over gebruik van grondstoffen zoals hout als meest duurzaam voor huizenbouw. Is dat echt zo? Wat tel je allemaal mee?
Het meest interessant vinden wij het altijd als er vragen bovenkomen en informatie wordt uitgewisseld met elkaar waardoor er verder nagedacht kan worden en zelf bewuste keuzes gemaakt kunnen worden. ZP Raalte, bedankt voor jullie bezoek! Agnes & Harrie”

Kijk voor meer informatie op https://www.hetnatuurlijkhuus.nl/

Nieuwsbrief

Zipper geeft nieuws over ontwikkelingen en activiteiten van ZP Raalte. Tevens bevat het aankondigingen en interessante informatie voor zzp-ers.