Laden Evenementen

Lid worden?

Social media leergang – Workshop 5 – Inspiratiesessie ‘Hoe dan?’

Inspiratiesessie-evenement

Door Ferenc van Damme (Studio Vers Bestuur)

Het moet anders, heel anders! Maar…hoe dan? Ferenc van Damme (Studio Vers Bestuur)  leidt een vurige inspiratiesessie gebaseerd op overtuigende feiten, onderzoeken en cijfers, inspirerende praktijkervaringen, gezond verstand en werkbare inzichten.

Ferenc werkt al weer ruim 12 jaar aan (zelf-) inzicht om via innovatieve communicatiestrategieën de ‘kracht uit de samenleving’ beter aan te boren en het tweerichtingsverkeer met verschillende ‘soorten’ inwoners te stimuleren.

Vooral ook met de groeiende groepen (jonge) mensen die zich niet meer vertegenwoordigd voelen door besturen, raden, instituten en overheden; nu rond de 70% van de inwoners.

In een steeds complexere wereld middenin grote transities levert conventioneel communiceren minder en minder op, dat is duidelijk.

Maar wat werkt er dan wel?

Van wie is die democratie, die energietransitie, die zorg, dat onderwijs, die natuur, dat welzijn, die veiligheid, die leefomgeving, die vereniging nu eigenlijk?

Hoe betrekken wij onszelf bij mensen die vitaal hun eigen weg zoeken, en die in een soort stille revolutie heel rap een nieuw soort samenleving aan het maken zijn, vaak zonder zich daarvan zelf helemaal bewust te zijn? Hoe vinden wij hierin onze eigen meerwaarde opnieuw uit? Hoe raken we mensen om hen te laten voelen dat de publieke zaak ook van hen is? Wat zijn de inzichten en vaardigheden die je nodig hebt?

Theoretische, maar vooral praktische kennis van de belevingswerelden van verschillende doelgroepen, zelfinzicht en een andere houding van onszelf zijn essentieel voor een streven naar echte dialoog in de zoektocht naar de route van een gefragmenteerde, gepolariseerde ik-wereld naar een vitale, samenredzame, evenwaardige ‘doe-democratie’!

Het moet echt heel snel, heel anders! Maar…Hoe Dan?

Ferenc van Damme

Ferenc van Damme is communicatiestrateeg, energetisch therapeut, dichter en participatie beleidsontwikkelaar bij Studio Vers Bestuur van de provincie Overijssel. Hij is winnaar van de Galjaard Prijs 2016 voor beste communicatie in de non-profit sector, lid van de expertcommissie Brenninkmeijer (participatie Klimaatbeleid) voor de Tweede Kamer en hij is de enige ambtenaar in Nederland met 3 Grammy nominaties en een Edison op zijn naam.

Meer informatie of aanmelden

Meer informatie of aanmelden: https://www.zpraalte.nl/social-media-leergang/

Gegevens

Datum:
25 november 2022
Tijd:
08:00 - 11:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.zpraalte.nl/social-media-leergang/

Organisator

ZP Raalte
E-mail
aanmelden@zpraalte.nl

Locatie

Bij Lampe
Almelosestraat 2
Raalte, 8102 HD Nederland
+ Google Maps